Györe László hétfőn pályafutásának eddigi legjobb helyezését jegyezte a világranglistán: a zentai teniszező az előző heti pozíciójához képest két helyet lépett előre, így január 8. óta a 86. helyen áll.

A 22 éves Györe a világranglistám elfoglalt helyezésének köszönhetően selejtező nélkül indulhat Melborune-ben az év első Grand slam tornáján. A pénteki sorsolás után az is kiderült, hogy az első fordulóban a horvát Ivo Karlović lesz az ellenfele, aki 2008-ban a 14. helyet foglalta el a világranglistán. A 211 centiméter magas teniszező tizenhat évvel idősebb Györénél, s a tenisztörténelembe 2015 októberében írta be magát, amikor megdöntötte honfitársa, Goran Ivanišević által tartott rekordot: a korábbi wimbledoni bajnok 10 237 ászt ütött karrierje során, Karlović pedig a Cuevas elleni találkozón jegyzett 26 védhetetlen adogatással 10 247-re javította a rekordot. A világranglista 89. helyén álló Karlović jelenleg 12 302 ásznál tart, s minden bizonnyal Györe ellen is igyekszik majd növelni a védhetetlen szervák számát.

A hosszú kihagyás után visszatérő Novak Đoković ellenfele az amerikai Donald Young lesz, a második fordulóban a francia Gaël Monfils következhet, a harmadikban pedig a spanyol Albert Ramos, s ha sikeresen veszi az akadályokat, akkor a negyedik fordulóban a német színekben versenyző Alexander Zverevvel, a negyeddöntőben pedig az osztrák Dominic Thiemmel mérkőzhet meg a kiemelés alapján.