A gépjármű bejegyzésekor le kell cserélniük a rendszámtáblát és a forgalmi engedélyt azoknak a járműtulajdonosoknak, akiknek a rendszámán szerb ékezetes betű (Č, Ć, Š, Ž, Đ), illetve Y, vagy W szerepel.

A korábbi sajtóhírekkel ellentétben a gépjármű-tulajdonosok mégsem tarthatják meg az ékezetes betűt tartalmazó rendszámtáblákat a forgalmi engedély lejártáig. Amennyiben ugyanis a forgalmi engedély egy éven belül lejár, akkor a bejegyzéskor cserélni kell a táblákat és a forgalmit is. Ezzel azonban gyakorlatilag a kétszeres ügyintézéstől, és annak költségeitől kímélik meg a járműtulajdonosokat.

Abban az esetben viszont, ha a forgalmi engedély érvényességi ideje meghaladja az új bejegyzés időtartamát, akkor – egyelőre – nem kell a táblát lecserélni.

A rendszámtábla és a forgalmi engedély cseréje egyébként összesen három és fél ezer dinárba kerül: az új táblák ára 2190, a forgalmi engedélyé pedig 1314 dinár.

A gépjárművek bejegyzésére vonatkozó szabályzat a tavalyi év közepétől írja elő, hogy a rendszámtáblákon nem lehet szerb ékezetes betű, továbbá Y és W sem. A szabályzat szerint a rendszámtáblán 0 és 9 közötti arab számok, illetve két helyen betűk szerepelnek. A táblákon a latin betűs szerb ábécé betűi lehetnek, a Č, Ć, Š, Ž, Đ és az X kivételével.