A belügyminisztérium megerősítette, hogy a január elsején Belgrádban meggyilkolt Davorin Baltić autójában a támadás pillanatában egy rendőrnő ült. Baltićról feltételezhető, hogy egy montenegrói bűnözői klán tagja volt.

A rendőrség megerősítette azokat a feltételezéseket is, hogy a maffiózó autójában tartózkodó rendőrnő rejtette el Baltić pisztolyát a gyilkosságot követően, tudta meg az N1.

„M.N. rendőrségi tisztviselő ellen, aki a meggyilkolt Davorin Baltić társaságában volt, az illetékes ügyész bűnvádi feljelentést tett, annak gyanúja miatt, hogy akadályozta az igazságszolgáltatást Baltić fegyverének elrejtésével a gyilkosságot követően. A rendőrség a fegyvert a helyszínelés folyamán megtalálta” – közölte a belügyminisztérium.

A rendőrségi tisztviselő ellen fegyelmi eljárás is indult, felfüggesztették munkaviszonyát.

Sajtóértesülések szerint Baltić autójában a gyilkosság pillanatában jelen volt a meggyilkolt nejének rokona, M.N. rendőrnő is, aki a támadás idején szolgálatban volt. Baltić azon az estén éjfél körül vitte el M.N.-t az épülethez, ahol Baltić lakása található, hogy a rendőrnő újévet köszönthessen a családnak. Amikor Baltić le akart parkolni, a garázshoz vezető úton két támadó jelent meg, akik mintegy 60 golyót lőttek ki a jármű irányába. Baltićot több találat érte, a helyszínen életét vesztette, a rendőrnő azonban sértetlen maradt.

A gyilkosság Belgrádban történt, január elsején, éjfél körül. A nyomozás első adatai szerint a gyilkosság a montenegrói maffiacsoportok közötti leszámolás újabb állomása. Ugyanis az egykoron egységes „kotori klán” utóbb két ágra szakadt, miután Spanyolországban szőrén-szálán eltűnt 250 kilogrammnyi kokain. A „škaljari“ és a „kavači“ ág leszámolásainak gyakori helyszíne Szerbia, elsősorban Belgrád, de más városok utcái is. Vladimir Rebić, a szerb rendőrség igazgatója még 2016 végén kijelentette: a montenegrói klán a régió legerősebb és legveszélyesebb maffiacsoportja.