A Szerb Olimpiai Bizottság (OKS) ünnepségén kihirdették az év legsikeresebb sportolóit: a nőknél a tékvandós Milica Mandić, a férfiaknál pedig a kajak kettest alkotó Milenko Zorić és Marko Tomičević érdemelték ki az OKS elismerését. 

Mandićnak és a kajak kettesnek is megegyeztek az eredményeik, hiszen előbb Dél-Koreában megnyerte a világbajnokságot, az Európa-bajnokságon pedig második lett, s ugyanígy teljesített a kajakpáros is, amely a csehországi Račicében megrendezett világbajnokságon állhatott fel a dobogó legfelső fokára, a plovdivi Európa-bajnokságon pedig ezüstérmes lett.

A legsikeresebb férfi csapatnak járó címet a budapesti vb-n bronzérmes, Világliga-győztes vízilabda-válogatott kapta, míg a legjobb női együttesnek járó elismerés a szerb röplabda-válogatotté lett.

Az év edzőjének járó díjat Dragana Jović, a tékvandósok edzője kapta, akinek a tanítványai az idén a nemzetközi versenyeken tizenkét érmet gyűjtöttek. A legjobb fiatal sportoló a röplabdázó Tijana Bošković lett.

A Szerb Olimpiai Bizottság az idén három különdíjat is kiosztott azoknak a sportolóknak, akik egyéni világbajnoki címet szereztek. Az egyik különdíjat a birkózó Nemes Viktor kapta, aki az augusztusban megrendezett párizsi világbajnokságon lett aranyérmes. Rajta kívül a tékvandós Vanja Stanković és cselgáncsozó Nemanja Majdov kapott különdíjat.

Nyitóképünkön Vanja Stanković, Nemes Viktor és Nemanja Majdov, Szerbia egyéni világbajnokai láthatók.