A napokban hagyta  el a nyomdát Gulyás József összegyűjtött verseinek negyedik kötete. Az Életjel Kiadó gondozta és megjelentette  könyvsorozat kéziratanyagát még a szerző állította össze – ezért joggal mondható, hogy a kiadás „a szerző végakaratá”-t teljesíti.

A hagyaték gondozója, a kiadás szerkesztője, a hozzá fűzött tanulmányok és jegyzetek írója: dr. Bence Erika. Tanulmányai átfogó képet alkotnak Gulyás József költői munkásságáról.

Mind a négy könyv ajánlója ismert vajdasági magyar író nevéhez fűződik: Tolnai Ottó, Kontra Ferenc, Fenyvesi Ottó és Csík Mónika jegyzete olvasható a hátsó borítólapon. Az említetteken kívül: Hózsa Éva, Ispánovics Csapó Julianna, Rajsli Ilona, Romoda Renáta és Toldi Éva méltatták recenzensként az egyes kötetek verstartalmát.

A több mint ezeroldalas kézirat hozzávetőlegesen ezer verset tartalmazott – amennyiben a költő egységes főcím alatt közzétett, úgynvezett számozott verseit különálló versekként kezeljük (pl. a Vers – 1980 vagy a Bra Ist negyven egynéhány számozott költeményét). A kiadás egyetlen verset sem hagyott ki a szerző által a kéziratba beemeltek közül. A nyilvánvaló elírásokat leszámítva híven követi a szerzői utasításokat.