Szeptember óta bujkált Spanyolországban az a magyar származású, szerb állampolgárságú férfi, aki több gyilkosságot is elkövetett, mielőtt a héten elfogták.

Szerdán fogták el Spanyolországban azt a szabadkai magyar férfit, Fehér Norbertet aki korábban Olaszországban két embert gyilkolt meg, majd Spanyolországban is két rendőrt, valamint egy gazdálkodót lőtt agyon. Az esetről már mi is írtunk itt és itt.

A férfit Olaszországban „Igor, az orosz” néven is emlegették, mivel Igor Vaclavic álnevet használt. Az olasz sajtó arról ír, hogy a római hatóságok valóban Igorként ismerték a férfit, ilyen névvel ült börtönben is. Ráadásul, amikor egy ízben Szerbia hivatalos kérdést intézett Olaszországhoz, amelyben afelől érdeklődött, hogy van-e ott őrizetben egy bizonyos Fehér Norbert, az olaszok nemmel válaszoltak. Az olasz börtönben pedig Ezékiel néven ismerték rabtársai, így hívatta magát, tudatja vasárnapi cikkében a hvg.hu.

A 41 éves Fehér tavasszal Bologna közelében követett el gyilkosságokat, ekkor adtak ki ellene elfogatóparancsot, óriási hajsza indult utána, de nem sikerült elfogni.

A Corriere.it most azt írja, Fehér szeptember óta tartózkodott Spanyolországban. Szerdán fogták el, miután a hármas gyilkosság után menekülés közben Cantavieja településnél balesetet szenvedett az áldozatától ellopott pick-uppal, és eszméletét vesztette. A hírek szerint Fehért gyanúsítják egy december 5-i, Albalate-ban történt lövöldözésért is, amelyben ketten megsebesültek. A hatóságok szerint a Valencia és Aragona közötti zónában rejtőzködött, ahol több gazdálkodó is lopásokról számolt be az utóbbi időben.

A férfit vasárnap reggel bíróság hallgatta meg. A nyomozók szeretnék tudni, hogy Fehér milyen segítséggel hagyta el Olaszországot, kik segíthettek neki, kikkel állt kapcsolatban. A Corriere szerint Franciaországban, Ausztriában, Spanyolországban, Szerbiában, Magyarországon és Olaszországban is lehettek segítői.

Elfogásakor négy pisztolyt találtak nála. A bolognai ügyészség már kérte kiadatását, a lapok szerint Fehér készen áll arra, hogy kiadják Olaszországnak és ott állítsák bíróság elé.

A férfiról letartóztatása után egy fotót is közölt a Wikilao oldal Twitter-profilja: