Letartóztatták a magyar származású, szerb állampolgárságú Fehér Norbertet Spanyolországban pénteken – írja a Magyar Nemzet az olasz ANSA hírügynökségre hivatkozva. A férfit az Interpol is körözte, mivel Olaszországban és Spanyolországban is több ember meggyilkolásával gyanúsítják. Végül a Granada melletti El Ventorillóban történt lövöldözést követően fogták el, ahol az általa meggyilkolt három ember közül kettő rendőr volt. A rendőrök éppen vizsgálódtak egy gazdálkodóval egy parasztházban történt korábbi eset miatt.

A szabadkai Rambo hazatérni készül?

Mint arról beszámoltunk, olasz kommandósok nagy erőkkel keresik a szabadkai származású Fehér Norbertet, akit gyilkossággal terhelnek, de mint a férfi ismerősei elmondták, nehéz a nyomára bukkanni, mert hosszabb ideig képes erdőben, sárban, barlangban bujkálni és bogyókat enni. A Borsonline lap szerint szorul a hurok a szökevény körül, akinek mozgását a kommandósok feltérképezték, azt feltételezik, hogy hazafelé tart, ezért minden ismerősét megfigyelik.

Az „Igor, az orosz” álnéven is ismert bűnöző – aki harcolt a délszláv háborúban – és a rendőrök között tűzpárbaj alakult ki. Fehér a gyilkosságok után elmenekült a helyszínről, majd a szabadkai születésű férfit autós balesete után hajnalban vették őrizetbe a kelet-spanyolországi Cantavieja település mellett. Három lőfegyvert is találtak nála. Mariano Rajoy spanyol miniszterelnök brüsszeli sajtótájékoztatóján együttérzését fejezte ki az elhunytak családjának, illetve Paolo Gentiloni olasz kormányfő részvétnyilvánítását is tolmácsolta.

Szabadkai Rambót üldöz az olasz kommandó

Egy szabadkai magyar nemzetiségű férfit, Fehér Norbertet üldözi ezer olasz kommandós, gyilkosság miatt – írja a Borsonline, akik szerint Fehér április 1-jén a bevételért megölte egy budriói bár kocsmárosát, majd menekülés közben egy önkéntes mezőőrre támadt, aki a helyszínen szintén életét vesztette. Fehér az őr társát is megsebesítette, de ő szerencsére túlélte.