Hat horvát állampolgár is részt vett a Partizan és a Crvena zvezda 156. belgrádi örökrangadóján a lelátói tömegverekedésben. A Jutarnji list információi szerint Ivan Mišković, Stjepan Mihovilović, Hrvoje Baković, Jakov Podrug, Ante Firić és Damir Tovarović voltak azok, akik egyelőre nem tudni, kinek a felkérésére érkeztek Belgrádba, hogy a találkozón verekedést kezdeményezzenek. Egyes szerbiai információk szerint a Partizan egyik szurkolói csoportja kérte fel őket, hogy jöjjenek nekik segíteni visszafoglalni a déli lelátó egy részét. Ezt megerősítették a Partizan drukkerei is, akik szerint horvát állampolgárok és szerb árulók miatt a szerdai örökrangadón veszélybe került a déli lelátó, s az ott tartózkodó szurkolói csoportok összefogva igyekeztek megvédeni területüket a „betolakodók” ellen.

A horvát sajtó értesülései szerint a legrosszabbul Ante Firić (26) járt, aki a belgrádi katonai kórházban van, koponya- és agysérülésekkel, valamint a tenyere is eltört. A kórház illetékesei cáfolták a korábbi híreket, mely szerint újraélesztést alkalmaztak esetében.

A korábbi kick-box világbajnoki bronzérmes, Damir Tovarovićnak eltört a felső állkapcsa, valamint az ütésektől neki is agysérülése van. Stjepan Mihovilovićnak az orra tört el, míg Jakov Podrug a hírek szerint megúszta kisebb sérülésekkel.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a horvát állampolgárok egyik szurkolói csoporttal sem állt kapcsolatban, nem tagjai a spliti Torcidának, azonban kapcsolatban állnak a bűnszövetkezetek egyes köreivel.

Az esettel kapcsolatban megszólalt Aleksandar Vučić államfő is, aki azt mondta, „nem tudja, mit csináltak az ex-jugoszláv tagköztársaságból és más országokból érkező huligánok és bűnözők a lelátón, de abban biztos, hogy nem a találkozót szerették volna megtekinteni, hanem az volt a céljuk, hogy erőszakos cselekedetet idézzenek elő, s emiatt bíróság előtt fognak felelni.”

A mérkőzés 1:1-es döntetlennel ért véget, aminek köszönhetően a C. zvezda megőrizte kilencpontos előnyét a Partizannal szemben.