A niši Május 9. Gimnáziumban történt verekedés során egy tanuló fejsérüléseket szenvedett – mondták az incidens szemtanúi a Beta hírügynökségnek.

A gimnázium tanulóinak Facebookon megjelent beszámolói alapján a verekedés csütörtökön este hat óra körül történt, amikor egy másik középiskolából érkező két diák berontott a gimnázium egyik tantermébe, s a barátjukat keresték.

„Először a kémia tanárral szemtelenkedtek, s amikor az egyik osztálytársunk figyelmeztette őket, hogy ilyet ne csináljanak, akkor kimentek az ajtón, majd mintegy tíz perc múlva botokkal a kezükben tértek vissza. Azonnal arra a fiúra támadtak, aki szóvá tette, hogy így nem viselkedhetnek, s a fejét verték.” – írta az egyik diáklány a közösségi portálon.

A szemtanúk szerint a fiú védelmére sietett a kémia tanár, a folyosón tartózkodó szülő, valamint az osztálytársai is.

A niši rendőrség a Beta hírügynökségnek megerősítette, hogy csütörtökön este bejelentést kaptak egy iskolai verekedésről, amelyben három diák vett részt.

Nem hivatalos információk szerint, a két diák ellen, akik a verekedést kezdeményezték, bűnvádi feljelentést tesznek erőszakos cselekedet miatt.