Hétfőn újra megszólalt az iskolacsengő a tordai Ady Endre Általános Iskolában – közölte a Pannon RTV.

A szénnel való fűtésről a földgázra való áttérés nem volt zökkenőmentes és az idei tanévben gyakorlatilag csak most indult el a fűtés. Emiatt októberben már csak rövidített órákat tartottak, november 21-től pedig kényszerszünetre küldték a diákokat. Ez 110 tanulót érintett, legjobban a végzősöket.

A kényszerszünet ellenére a tordai gyerekek nemcsak, hogy eljutottak, hanem sikeresen szerepeltek a különféle megmérettetéseken. Csernoh Angéla magyartanárnő elmondta, hogy a három hétig tartó szünet alatt a gyerekek anyanyelvi, történelmi és matematikai versenyeken vettek részt.

Az egyik problémát megoldották, de az elmaradt órákat be kell pótolni. Emellett a nyolcadikosok számára az előkészítő órákat is pótolni fogják. „Nem félek attól, hogy ezt nem fogjuk bepótolni. Már a holnapi nap folyamán tantestületi ülésünk van. A tantestület határozatát, az iskolaszék határozatát el fogjuk juttatni a tartományi titkárságra, és az ő beleegyezésüket figyelembe véve fogjuk bepótolni az órákat” – nyilatkozta hétfőn Kovács Zsuzsanna, az iskola igazgatóhelyettese.

Tordán nyolc évvel ezelőtt vezették be a földgázt. Jelenleg minden középület rá van kapcsolva a vezetékre. Most már az iskola is. Az oktatási intézménynek – amely a Banatsko Karađorđevó-i Nikola Tesla Általános Iskola kihelyezett tagozataként működik – már csak a tornaterem hiányzik ahhoz, hogy megfeleljen minden követelménynek.

Fotó: Pannon RTV