Borbély Alexandra, a Testről és lélekről című magyar film női főszereplője kapta a legjobb színésznőnek járó elismerést az Európai Filmdíj szombati, berlini gáláján. A jelöltek közt volt az Oscar-díjas Juliette Binoche, az Oscar-jelölt Isabelle Huppert, Paula Beer és Florence Pough is. Enyedi Ildikó drámája esélyes volt a legjobb európai rendező és a legjobb forgatókönyvíró díjára is, de nevezték a legjobb filmnek járó elismerésre is.
A Testről és lélekről hosszú szünet után készült: Enyedi Ildikó tizennyolc évig nem kapott támogatást nagyjátékfilmre. Ezt a filmet nevezte egyébként Magyarország az Oscar-díjra is, de világpremierje után azonnal megnyerte a Berlinale nagydíját, és azóta is sorra nyeri a fesztiválokat. Eddig összesen kilencven országban vették meg a forgalmazási jogait, az Egyesült Államokban a Netflix forgalmazza.
A film cselekménye egy vágóhídon játszódik, ahol az autisztikus személyiségjegyekkel rendelkező minőségellenőrről és az igazgatóról kiderül, hogy egy ideje ugyanazt álmodja. Álmukban szarvas képében egy párt alkotnak. A valóságban azonban nagyon nehezen találják meg az utat egymáshoz.
A filmet Magyarországon eddig csaknem kilencvenezren látták.