Az ukrajnai dolgozók fizetése a legalacsonyabb Európában, azon a listán pedig, amely összegzi azt a tíz országot, amelynek munkásai a legkisebb béreket kapják, megtaláljuk Szerbiát, Macedóniát, Fehéroroszországot és Albániát is – derül ki egy ukrajnai elemző központ felméréséből.

Az elemzők összeállították a legszegényebb európai országok listáját, amelynek élén Ukrajna áll. A kutatók a lista összeállításakor az adózott jövedelmek szintjét vették alapul, tudatta a Beta.

Ukrajnában az átlagfizetés 190 euró, s ezzel az adattal került a legszegényebb országok listájának az élére. Moldova következik 216 eurós átlagfizetéssel, míg Azerbajdzsán a harmadik helyen áll a 232 eurós átlaggal az economics.unian.info portál szerint.

A tíz legalacsonyabb átlagfizetéssel rendelkező ország között van Grúzia, Örményország, Fehéroroszország, Kazahsztán, Albánia, Macedónia és Szerbia is.

A bérek Svájcban a legmagasabbak, ahol a dolgozók átlagosan 4 421 eurót keresnek, majd Izland és Norvégia következik, ahol az átlagfizetés 3 440, illetve 3 405 eurót tesz ki.