A Sex Pistols és a Public Image Ltd frontembere, Johnny Lydon szeretne részt venni az Eurovízión, ráadásul Írország színeiben. A konszolidáltságáról a legkevésbé sem ismert Johnny egy punk-county dallal nevez az Eurovízióra kvalifikáló ír műsorba, a RTE’s Eurosongba, amelyet Niall Mooney-val közösen jegyez. Mindezt Lydon menedzsere is megerősítette NME-nek.

Az ötlettel állítólag Niall Mooney kereste meg Lydon: az  RTE’s ugyanis olyan dalokat vár a versenybe, amelyek amelyek fülbemászóak, amelyeket olyan előadó énekel, aki már lépett fel nagyközönség előtt, és amelyek olyasmit képviselnek, ami meglepő lehet az Eurovízión. Ne legyünk képmutatóak: az egykor Rotten Johnny ezen kritériumok mindegyikének tökéletesen megfelel.

Mooney szerint Lydon tökéletes választás, hiszen „ír szülőktől származik, és Londonban él egy nehéz időszakban – ennél relevánsabb indulót el sem tudok képzelni a világ jelenlegi állását tekintve”.

Gondoljuk át: ki ne szeretne valami határozottabbat hallani egy Eurovízión, mint a szokásos, nyáltól csöpögő nyafogások?