A szerb rendőrség a múlt heti akciói keretében összesen 139 embert tartóztatott le illegális fegyvertartás és drogkereskedelem miatt, lefoglalt 128.5 kilogramm különböző kábítószert és hét droglabort leplezett le.

A szerb rendőrségi akció egy hétig tartott, ez alatt az idő alatt kalasnyikovokat, kézigránátokat, pisztolyokat, de még egy aknavetőt is elkoboztak az illetékesek, tudatja a Blic.

Nebojša Stefanović belügyminiszter azt is elmondta, hogy letartóztatásba került a Krušik fegyvergyár két dolgozója, akik 11 kilogramm robbanóanyagot próbáltak meg kicsempészni a gyárból. A Blic nem hivatalosan megtudta, hogy Goran Mikić (35) és Zlatko Milošević (39) TNT robbanóanyagot lopott el, amit festékesvödrökben próbáltak meg kicsempészni a gyár területéről.

A rendőrségi akcióban összesen 14.5 kiló robbanóanyagot foglaltak le.

A hét leleplezett droglabor közül kettő halucinogén gomba termesztésével foglalkozott, ezek egyike Becskereken, a másik Šabacon működött. A „varázsgomba“ különösen ritka és drága drog, amely Szerbiában egyre népszerűbb az utóbbi években – ez volt viszont az első alkalom, hogy sikerült a termesztésükkel foglalkozó laborokat „lekapcsolni“.

A Blic úgy tudja, az illegálisan fegyvert birtoklók között volt a 24 éves Nikola Buha is, a hírhedt surčini maffiaklán egykori vezetőjének, Ljubiša Buha Čumének unokaöccse, akit pénteken este tartóztattak le Belgrádban egy Glockkal, amelynek törölték az azonosítóját.