Már lehet jelentkezni a Szeged Rocks-ra, Magyarország első olyan rockprodukciójára, amelyen több száz vagy akár ezer zenész ad elő közösen négy dalt jövő áprilisban.

Magyarország legnagyobb zenei flashmobjáról Révész Zsolt kommunikációs vezető elmondta, hogy dobosok, basszusgitárosok, gitárosok, énekesek jelentkezését várják korra, nemre, zenei stílusra való tekintet nélkül.
Az együttesek, zenészek, énekesek online jelentkezhetnek január 31-ig egy videofelvétel beküldésével. A szervezők ezek alapján választják ki a résztvevőket. Egyetlen feltétel a dalok megfelelő szintű interpretációja – húzta alá.
A szervezők kiválasztották a rendezvényen elhangzó négy dalt is. A számok között két magyar és két külföldi lesz: Billy Idoltól a White Wedding, a Blurtől a Song 2, a Tankcsapdától az Ez az a ház és a Sun City-től a Nem izgat.
A Szeged Rocks rendezvényt olasz ötlet alapján szervezik, a közös muzsikálásra a kisgyerekektől az ősz veteránokig mindenkit várnak, a képzett zenészek mellett olyanokat is, akik máskor csak otthon, a négy fal között, saját kedvtelésből játszanak.
Az együtt zenélés egy egész napos rendezvény része lesz, melyen több koncert is szórakoztatja majd a közönséget.
A Szeged Rocks időpontjául április elsejét, a közelmúltban elhunyt szegedi zenész, Szurdi Zsolt születésnapját választották.
A flashmob célja az élő zene és a rock népszerűsítése.

http://https://www.youtube.com/watch?v=Wr_PtyeaqSs