Akik közlekednek az M5-ös autópályán, nyilván gyakran szaladtak bele fennakadásba, amire azért került sor, mert egy kamion előzni kezdett több másik nehéz tehergépkocsit. Pedig ez szabálytalan, ennek ellenére sok sofőr sportot űz belőle.

A magyarországi hatályos jogszabályok szerint „tilos előzni az azonos irányú forgalom számára két forgalmi sávval rendelkező autópályán és autóúton – 6 és 22 óra között – a 7500 kg-ot meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsival, vontatóval, valamint e járműből és pótkocsiból álló jármű-szerelvénnyel”.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai csütörtökön 9 óra és 14 óra között közúti ellenőrzést tartottak az M7-es autópálya Somogy megyei szakaszán. Az intézkedés elsősorban a nehéz tehergépkocsik előzési tilalmának ellenőrzésére irányult – írják a Police.hu oldalon.

Az ellenőrzés időszakában a rendőrök szabálytalan előzés miatt összesen 8 járművezetővel szemben szabtak ki helyszíni bírságot, valamint két külföldi gépkocsivezetőt állítottak elő.

A rendőrség videót is készített a szabálytalan előzésről: