Egyórás figyelmeztető sztrájkot tartanak csütörtökön a szabadkai közszféra dolgozói, a kommunális-lakhatási tevékenységet tömörítő szakszervezet tagjai. A Szerbiai Önálló Szakszervezetek Szövetségének szabadkai irodája közölte, a tiltakozás oka a munkások nehéz anyagi helyzete, ugyanis béreik immár 3 éve vannak befagyasztva és lecsökkentve.

A tiltakozó munkások legfőbb követelése, hogy a város kommunális közvállalataira ne vonatkozzon a bérek befagyasztását szabályozó törvény, amely szerintük megalapozatlanul helyezte őket azon vállalatok közé, amelyeknek a költségvetést kell feltölteniük, kizárólag a munkások béreiből. Mint közölték, a dolgozók béreinek 10 százalékos csökkentését követően a vállalatoknak az így megtakarított pénzt a köztársasági költségvetésbe kell befizetniük, és ez három éve tart.

Az egyórás tiltakozásban a Stadion, az Útügyi, Várostervezési és Lakásüzemeltetési közvállalat, a Palics-Ludas, a Kéményseprő, a Temetkezési közvállalatok, a Szabadkai Gázművek, a Távfűtőművek, a Subotica-Trans, a Szabadkai Piacok, a Parking és a Parkosítási és Tisztaságügyi közvállalat dolgozói vesznek részt, hogy miben merül ki a sztrájk, arról nincs hír.