November 24-én tartották meg az immár hagyományos daruvári Magyar Kulturális Napok zárórendezvényét, amelynek szervezője a Daruvári Magyarok Közössége, házigazdája pedig Renata Špoljar, a közösség elnöke volt. Az állami, magyarországi és alapítványi támogatásokból megszervezett kulturális találkozón a parlamenti koalíció képviselői is megjelentek.
A gazdag magyar hagyományokkal, nemzeti és kulturális örökséggel rendelkező horvátországi városban az utóbbi években igen megnövekedett a magyar kultúra és nyelv iránti érdeklődés.

A Alfalusi Vegyeskar (Zámbó Illés felvételei)

A Terasz/Terasa vendéglőben megtartott rendezvénysorozat a térségi magyar, illetve a magyar nyelvet és hagyományt ápoló kórusainak koncertjével zárult. A házigazda Hungarika énekegyüttes, a Pisznicei Magyar Közösség ének- és zenekara, valamint az Alfalusi Vegyeskar (Kopács, Laskó, Sepse, Várdaróc) mellett fellépett a csúzai Csárdás táncegyüttes is.
Az énekkarok magyar, német és horvát nyelven adták elő műsorukat.
A magyar kisebbségi és hagyományápoló közösségek képviselői mellett a rendezvényen jelen voltak a horvátországi más (cseh, roma) kisebbségek tagjai is.