A vajdasági magyar újságírók szakmai szervezete Újvidéken, a Magyar Szó székházában tartotta meg tisztújító közgyűlését. Tóth Lívia leköszönő elnök a sajtónak nyilatkozva elmondta: az ülésen az elmúlt négy év munkáját értékelték, de büszke mindarra, ami nyolc éves mandátuma alatt megvalósult. Tóth kiemelte a három riport-tábor megszervezését, a két riportkönyv megjelenését és a jó kapcsolatok kiépítését a Kárpát-Medencében tevékenykedő magyar újságírókkal. A VMÚE nagy kampányt folytatott, melyben a kistérségi és az önkormányzati alapítású médiumok magánosítása ellen tiltakozott.  – Ezzel eléggé magunkra maradtunk, de kitartottunk a végsőkig – tette hozzá Tóth Lívia.

Máriás Endre, a VMÚE új elnöke

A közgyűlésen szavazattöbbséggel választották meg az új elnökséget, melynek tagjai: Léphaft Pál és Máriás Endre (Magyar Szó), Tóth Lívia és Szerda Zsófia (Hét Nap), Sztánkó Emília és Klemm József (Újvidéki Rádió), Kurcinák Árpád és Csőke Csaba (Vajdasági RTV), Zvekán Péter és Brasnyó Zoltán (Pannon RTV) és Martinek Imre (kistérségi média).

A közgyűlést követően az új összetételű elnökség azonnal összeült és megválasztotta a Vajdasági Magyar Újságíró Egyesület új elnökét, alelnökeit, valamit titkárát. Az elnökség döntése értelmében a VMÚE elnöke mostantól Máriás Endre, az alelnökök Tóth Lívia és Léphaft Pál, a titkár pedig Csőke Csaba.