A lopós autó  hétfőn este elszállított egy járművet Belgrádban, amelyben a tulajdonos hathónapos csecsemője is benne volt. A Parking Servis közvállalat feljelentette az anyát a szociális központnál a gyermek elhanyagolása miatt, tudatja a Blic.

A belgrádi Jelena Manojlović azt mondja, csak rövid időre hagyta a csecsemőt a leparkolt autóban, amikor pedig visszatért a járműhöz, látta, ahogyan a „pók“ éppen viszi az autóját a babájával egyetemben.

„Szólongattam őket, szaladtam a jármű után, de nem vettek rólam tudomást, továbbmentek. Leírhatatlan az a félelem és pánik, amelyet abban a pillanatban éreztem“ – mondta az anya, aki azt állítja, csupán hat percet tartózkodott a kocsin kívül.

„Be kellett ugranom a férjemhez, aki dolgozott, hogy ideadjon valamit. Mivel nagyon hideg volt, a babát az autóban hagytam, hogy ne fagyoskodjon. Amikor visszatértem, volt mit látnom. A Parking Servis trélere éppen szállította el a kocsimat és a hathónapos gyermekemet“ – meséli az asszony, aki azonnal felhívta a Parking Servis diszpécserét, hogy megkérje: állítsák meg a lopós autót és adják vissza a gyermekét.

„A vállalati diszpécser értesítette a tréler vezetőjét arról, hogy mi történt, hogy baba van a járműben, hogy álljon meg. A lopóautó személyzete viszont csak annyit üzent, hogy menjek el a telephelyre, ahol átvehetem a gyermekemet.  Azonnal odamentem, a gyermek sírt, amikor odaértem. Kiabálni kezdtem rájuk, ahogyan minden anya tette volna, azt kérdeztem, hogyhogy nem látták a gyermeket és miért nem álltak meg, hogy átvegyem a kicsit. Válaszként megfenyegettek, hogy értesítik a szociális központot“ – mondta az anya.

A Parking Servis utóbb feljelentette az anyát a szociális központnál. A vállalat azt mondja: munkásai előre meghatározott eljárásrendben dolgoznak, amelyhez tartották magukat aznap is, amikor a szabálytalanul parkoló járművet elszállították. A Parking Servis illetékese szerint mintegy negyed óra telt el a szabálytalanul parkoló jármű észlelése és annak elszállítása között, s ez alatt az idő alatt a csecsemő egyedül volt a kocsiban. Ugyanakkor azt is közölte az illetékes, hogy a szállítómunkások ellenőrizték, hogy a jármű sebességben van-e és hogy milyen helyzetben van a kézifék, de a babát nem vették észre az autóban.