„Közösségi oldalak bejegyzései, ismerősök és barátok üzenetei, a helyszínről érkező jelentések egyaránt arról számoltak be, hogy szombaton, november 18-án történt „valami” a szerb-magyar határátkelőkön, elsősorban  a Horgos 1 és Horgos 2 átkelőhelyek magyar oldalán. A kishatárforgalmi átkelőn például két kapu is dolgozott egyszerre, amire harcedzett határátkelők szerint már emberemlékezet óta nem volt példa, és Horgos 1-en is olajozottan ment az ellenőrzés és a forgalom” – írja sajtóközleményében a Magyar Mozgalom Ügyvivő Testülete.

Mint ismeretes, a Magyar Mozgalom november 3-án levélben fordult Pintér Sándor magyar belügyminiszterhez, továbbá Magyarország belgrádi nagykövetéhez és szabadkai főkonzuljához az átkelőhelyeken tapasztalt áldatlan helyzet kezelése érdekében. Miután erre nem érkezett válasz, az MM pénteken levelet intézett valamennyi magyarországi parlamenti párthoz, azt kérve, vessék be politikai befolyásukat a helyzet rendezése érdekében.

„Mi mást mondhatnánk, mint: köszönjük! Köszönjük az utazók nevében, köszönjük, hogy szavunk elért az illetékesekhez, köszönjük mindazoknak, akik bármit is tettek az ügy érdekében, és nem utolsósorban köszönjük, hogy fáradozásunk és tevékenységünk nem bizonyult hiábavalónak” – áll a Magyar Mozgalom Ügyvivő Testületének sajtóközleményében.

fotó: subotica.com