Minden eddiginél színesebb program várja a zenekedvelőket Szabadkán az őszi Nemzetközi Zongorafesztiválon november 19-e és 24-e között.

A vasárnapi nyitórendezvényen fellép a Yuval Admoni–Tami Kanazawa páros, hangversenyt ad Palojtay János Magyarországról, Eva-Maira Weinreich és Tomohito Nakaishi, azaz a FourTe zongorakettős Németországból, Massimo Perciaccante és Sara Dominici Olaszországból.

Hallgathatjuk majd a  Jelena Bajić Bojanić és Julija Bal, valamint a Miljana és Marko Đorđević alkotta zongorakettőst, továbbá szólóestet ad Nikola Zdravković és Iris Kobal zongoraművész is, Szerbiából.

Kerényi Mariann és Somogyvári Zita Magyarországról pedig egy zongora- és dalesttel kedveskedik majd a szabadkai közönségnek.

„Annak ellenére, hogy az idén talán minden eddiginél szűkösebb anyagi kerettel dolgoztunk, sikerült egy nagyon szép és véleményem szerint színvonalas hangversenysorozatot összeállítanunk. Köszönjük a művészeknek, hogy elvállalták egyesületünk felkérését, támogatóinknak pedig, hogy felismerték a rendezvény jelentőségét, és lehetővé tették, hogy olyan helyszíneken is zongoraszót hallgathassunk estéről estére, ahol erre eddig még nem volt lehetőség Szabadkán” – nyilatkozta Görög Noémi a fesztivál művészeti vezetője.

A koncerteket a Szabadkai Kortárs Galériában és a szabadkai Városháza dísztermében rendezik meg, a mesterkurzusoknak a Zeneiskola ad otthont.

A fesztivál részletes programját az Electe honlapján tekinthetik meg: www.electe. org. A hangversenyek kezdésének időpontjai 18 és 20 óra. Minden rendezvény szabadon látogatható.