Hiába a világ legnagyobb száguldó cirkusza a Forma1,  még ez sem nyújt védelmet Brazíliában, ha éppen rossz helyen vannak a csapatok tagjai rossz időben.

Ahogyan az a Mercedes csapatának kisbuszával is történt pénteken este Sao Paolóban: a kombi éppen az interlagosi pálya közelében járt, amikor a kisbuszt fegyveresek állították meg, a benn ülők értékeit elvették, s állítólag még lövések is dördültek, azonban senki sem sérült meg. A Mercedes két pilótája, Lewis Hamilton és Valteri Bottas nem ült a járműben. Hamilton azonban a Twitteren osztotta meg a történetet, és sürgette, hogy történjen már valami ebben az ügyben, hiszen évek óta rendszeresek az ilyen támadások.

„Ez van minden egyes évben. Az F1-nek és a csapatoknak is többet kéne tenniük, erre nincs mentség“ – mondta.

 

Az interlagosi pálya és a csapattagok szállása között a versenyzők csak rendőri kísérettel közlekedhetnek évek óta: 2010-ben Jenson Buttont is megpróbálták kirabolni.

A rendőrség annyit tudott javasolni a szerelőknek és a csapattagoknak, hogy ruházatukon ne látsszon, hogy a Forma1-hez tartoznak, mert így kevésbé szembetűnők a rablók számára.

A Mercedes szóvivője a BBC-nek azt nyilatkozta: a rablók ugyan vittek el értéktárgyakat, de „mindenki biztonságban és jól van“.

Nem a Mercedes volt az egyetlen csapat, amelynek tagjait az elmúlt napokban megtámadták: a nemzetközi szövetség, a FIA tisztviselőit szállító jármű ablakát is megkocogtatták ismeretlenek pisztollyal, de a golyóálló autó el tudott menekülni. A FIA kocsija után egy williamses kocsi jött, azt is célba vette egy fegyveres, de annak is sikerült meglépnie a támadók elől.