Gazdag gasztronómiai kínálattal, zsűrizett kézműves és iparművészeti termékekkel, ünnepi műsorokkal várja az Adventi- és Karácsonyi Vásár a látogatókat november 10-e és december 31-e között Budapest egyik legszebb főterén, a Vörösmarty téren.
Az adventi hangulat idén a Vörösmarty térről (a Váci utcán átsétálva) elér a Fővám térre is: a Szabadság híd pesti oldalán családias hangulatú karácsonyi vásár hívja a látogatókat november 17-e és december 24-e között.
Magas minőségű termékekkel, színvonalas kulturális- és gyerekprogramokkal találkozhatnak az érdeklődők az Európa 10 legszebb vására között jegyzett Vörösmarty téri vásáron.  Az évente 800 ezer turistát vonzó rendezvény  minőségi kikapcsolódást és szórakozást kínál, amely (a szervezők szerint) szórakoztató, megfogható formában kerül a közönség elé.

A tradicionális és az újra gondolt, modernebb formába öntött ipar- és népművészeti tárgyak, valamint a design kiemelt helyet kapnak a vásáron. A kiváló minőség záloga, hogy már hagyományosan független szakmai zsűri választja ki azokat a magas minőségű termékeket, amelyeket bemutathatnak és árusíthatnak a rendezvényen, legyen szó akár kézműves termékekről, ajándéktárgyakról, akár trendi és kifinomult gasztronómiai különlegességekről.
A helyi, válogatott alapanyagokból készült ízletes ételkülönlegességek, kézműves édességek, italok kiegészítik a hagyományos magyar vásári konyha választékát.
A több hétig tartó vásárban tematikus gasztrohetek csábítanak vonzó ételkínálattal: lesz liba, töltött káposzta, vad- és halétel hét, nem maradnak el a böjti étkek sem és bemutatják a hanuka ízeit is. Mindezt kóstolni lehet!
Az ízekhez italok is illenek: a megfelelőt mindenki kiválaszthatja a magyar borrégiók kínálatából.
A hagyományos kürtöskalács, lepény és sült gesztenye árus mellett egyéb a kis manufaktúrákban készülő csokoládén és marcipánon kívül flódni, bejgli, rétes, és mézeskalács is kapható lesz a forgatagban.
A vásár ideje alatt a látogatókat közel 160 nívós program várja. A színpadon népzenei, jazz, crossover, alternatív, blues, soul koncertek lesznek  hétköznaponként és hétvégén egyaránt. A gyerekeket hétvégenként bábszínházi és zenés-táncos előadásokkal várják a színpadon.

 

Fotó és borítókép: budapestinfo.hu