Vajdasági kisvárosok utcáin is döbbenten nézi az egyszeri autós, hogyan használják kollégái a körforgalmat: van, aki a körforgalomba csatlakozáskor indexel, amikor pedig kifordul, akkor ennek semmi szükségét nem látja, van, aki simán csak balra szeretne menni és értelmetlennek látja megtenni a majdnem teljes kört, így simán csak jelez egyet balra és befordul, meg persze olyan is akad, aki egyszerűen végigmegy az egész miskurancián mindenféle jelezgetés nélkül.
Kisvárosról lévén szó, egy sávról, meg nem túlságosan nagy számú közlekedőről, az ember nevet vagy bosszankodik, de túl nagy bajok rendszerint nem történnek.

Más a helyzet, ha komolyabb körforgalomról van szó: két-, esetleg három sáv esetén összetettebbé válik a feladat, komolyabb kihívás kitalálni, hogy ki merre szeretne menni. Ékes példája ennek a minapi, užicei körforgalom, ahol láthatóan okoz gondokat az újfajta közlekedésszabályozás.  Ott kétsávos körforgalommal ingerlik a közlekedőket:

A felvétel a körforgalom átadásának első napján készült. Van ebben a videóban minden, a forgalommal szemben haladó(!), kanyarodó(!!), majd tolató (!!!) autóson túl is: ott tologatja például a kiskocsiját egy különös személy, két másik meg a körforgalom közepén bóklászik, rejtély homályába borítva nemcsak azt, hogy mit keresnek ott, hanem azt is, hogy hogyan kerültek oda.
Bónusz: a videó egyetlen szereplője sem jelzi, amikor éppen távozni készül a körforgalomból…
Lehet, hogy tanítani kéne ennek az útféleségnek a használatát?