Szabadkára látogatott csütörtökön a magyarországi Együtt parlamenti párt küldöttsége, ahol a Magyar Mozgalom vezetői ismerkedő látogatáson fogadták Szigetvári Viktort, az Országos Politikai Tanács elnökét, Hajdú Nóra alelnököt, Szabó Szabolcs országgyűlési képviselőt, Molnár Tibort, a Nyugat-dunántúli régió igazgatóját és Dombi Gábort, a szegedi választókerület elnökét. A házigazdákat Garai Zsolt és Kókai Péter társelnök, Szilágyi Dorottya, Kajári Ferenc és Józsa László ügyvivő fogadta a mozgalom szabadkai székházában.
A találkozóról kiadott közleményből kiderül, hogy a több órás megbeszélésen a szervezetek ismertették tevékenységüket és a legfontosabb politikai célkitűzéseiket. Az időszerű kérdések közül megvitatták a szerb-magyar határátkelőkön tapasztalható káoszt, amiről a Magyar Mozgalom a múlt héten levelet írt Magyarország több közjogi méltóságának. Az Együtt képviselői részletesen tájékozódtak a vajdasági magyarok politikai, társadalmi, közérzeti és közhangulati állapotáról, és hangsúlyozták, hogy egyértelműen elhatárolódnak minden olyan magyarországi belpolitikai kezdeményezéstől, ami jogfosztást jelentene a határon túli, így a vajdasági magyarok esetében is – olvasható a találkozóról kiadott közleményben.
Az Együtt és a Magyar Mozgalom képviselői egyetértettek abban, hogy meglepően sok hasonlóság és párhuzam fedezhető fel a magyarországi és a szerbiai, illetve vajdasági közállapotok között, elsősorban a sajtószabadság, a korrupció, az ellenzékhez való viszonyulás és a demokratikus viszonyrendszer leépülése terén, akárcsak abban is, hogy mindezek indokolttá teszik a további aktív kapcsolattartást a két szervezet között.