Építési munkálatok folynak a Bajmok-Bácsalmás határátkelőhelyen, a munkálatok értéke 2,1 millió euró – tudósít a Blic. Ebből az összegből 1,8 millió eurót az uniós csatlakozási alapokból különítettek el, míg 300 ezer eurót az állam vállalt magára.

A vámigazgatóság szerint a kétsávos új átkelőhely tehermentesíteni fogja a többi átkelőt és csökkenti a torlódásokat a határon. A valóságban ez nem valószínű, mert a horgosi, királyhalmi és gyálai átkelőket igénybe vevők közül a legtöbben Szegedre, Mórahalomra, Budapestre vagy pedig a nyugati országokba utaznak, ha pedig a bajmoki átkelőt veszik igénybe, ez elég nagy kerülőt jelent.

Teherautó-forgalom nem lesz Bajmoknál, személygépkocsik és buszok közlekedhetnek majd. A korszerűsített átkelő a jelenlegi 12 órás helyett 24 órás munkaidővel üzemelhet majd. Ilyen módon a vámszervek munkája is korszerűsödhet. Akik igénybe veszik ezt az átkelőt, azt is tapasztalhatták, hogy a szerb rendőrök egy füzetbe írják fel a be- és kiutazók számát. A bejelentések szerint az átkelő 2018 végére készül el.