Felrótta Aleksandar Vučić államfőnek a belgrádi látogatáson lévő Carmel Agius, hogy Szerbia nem adta ki Hágának a három körözött radikális párti politikust. Mint ismeretes, Petar Jojićot, Vjerica Radetát és az azóta elhunyt Jovo Ostojićot azzal vádolja, hogy Vojislav Šešelj ügyének tárgyalása során fenyegették, zsarolták és megvesztegették a beidézett tanúkat, azt követelve, hogy változtassák meg vallomásukat vagy ne tanúskodjanak.

A hágai törvényszék vezetője belgrádi látogatása során azt is elmondta, megengedhetetlennek tartja Vladimir Lazarević alkalmazását a belgrádi Katonai Akadémián.

Ana Brnabić kormányfő a látogatás kapcsán elmondta, a hágai törvényszék nem járult hozzá a regionális megbékéléshez, ellenkezőleg a viszonyok kiéleződését okozta. Hozzátette, a délszláv utódállamok közül Szerbia járt a legrosszabbul, úgy a kimondott börtönbüntetések, mint a fogdában elhalálozott vádlottak számát tekintve.

Külön kiemelte a Vojislav Šešelj elleni tárgyalást, amely 13 évig tartott, feltéve a kérdést, ki adja vissza egy embernek a tőle elvett 13 évet?

A radikális politikusok kapcsán, akiket nem adott ki Belgrád, azt mondta neki sokkal komolyabb kritikái vannak Hágával szemben.