Putyint egyáltalán nem érdekli Szerbia, Moszkva kizárólag saját céljaira használja fel Szerbiát – nyilatkozta Olekszandr Alekszandrovics Ukrajna belgrádi nagykövete, aki szerint Oroszország káoszt és háborút akar kirobbantani a Balkánon. Szerinte Moszkva Belgrádot eszközként használja fel Európa megsemmisítésére.

„Oroszország szerb zsoldosokat képez ki, hogy ukránokat gyilkoljanak. Oroszország a szerb szélsőségeseket használta fel, hogy puccsot hajtsanak végre Montenegróban. Oroszország bátorítja a boszniai szerb szeparatista törekvéseket, hogy destabilizálja Bosznia Hercegovinát – nyilatkozta a BIRN-nek adott interjújában, amelyben arról beszélt, milyennek látja Kijev az orosz politikát.

Szerinte Oroszország a szerbeket használja fel Macedónia destabilizására, aktív szerepe van a koszovói szerbek és a koszovói albánok egymás ellen fordításában és repülőgépeket ad el Szerbiának, hogy feszültséget keltsen Horvátország és Szerbia között.

„Ez az amit a szerb nép akar? Megengedik Oroszországnak, hogy kihasználja önöket arra, hogy megsemmisítse Európát, ahol sokan tanulnak és dolgoznak? Ennek semmi értelme – mondta, hozzátéve, ezért követelik a nyugati politikusok, hogy Szerbia többé ne üljön két széken.