Szabadkán születtem 1949-ben, ott jártam gimnáziumba, majd Budapesten fejeztem be az orvosi egyetemet. A szabadkai kórházban dolgoztam 20 évig, szakorvosnak tanultam Belgrádban, Zágrábban pszichoterápiát, Budapesten pszichodrámát tanultam.

1993-ban családommal Szolnokra költöztünk, 2002 től Budapesten és környékén élek és dolgozom. Szolnokon a szabadkai kórházhoz hasonló nagy kórházban és rendelőkben dolgoztam pszichiáterként. Budapesten a terápiás közösség elvein alapuló  országos pszichoterápiás intézetben, a Thalassa Házban és magánrendelésben dolgozom.

Szakmai pályafutásom során a pszichiátriai betegek és betegségek széles spektrumával szereztem tapasztalatot, a gyógyításban a biológiai, gyógyszeres terápiától az autogén tréningig, a pszichoterápiás kezelésig, valamint életvezetési tanácsadásig sokféle egyéni és csoportmódszert gyakorolok.

Szabadkán még a 7 Nap Orvos válaszol rovatában, majd az internetes világban több magyar nyelvű orvosportálon szereztem válaszoló pszichiátereként több éves tapasztalatot. Lelkisegély telefonszolgálatban már Szabadkán is tevékenykedtem. A szegedi mentálhigiénés posztgraduális képzésben tanárként és pszichodramatistaként is részt vettem. Mindeközben nyomtatott és netes sajtó Orvos válaszol fórumain működtem – és működöm ma is, most már aktív nyugdíjasként.

A mentálhigiénés kultúra terjesztését, jobbítását, a magyar nyelvű tájékoztatást továbbra is fontosnak tartom. Szívesen veszek részt a szülővárosomhoz kötődő netes újság online orvosi rovatában mint válaszoló orvos.

Ezen az oldalon tehet fel kérdést névtelenül is a Net-dokinak!