Szerbia mintegy negyven más városához hasonlóan Zentán, a Teater kávézóban is alá lehet írni azt a petíciót, amelynek támogatói a büntető törvénykönyv módosítását követelik. A kérdéses törvénycikk a gyermekek, kiskorúak és a várandós kismamák sérelmére elkövetett bűncselekmények büntetési tételeiről rendelkezik.
A petíció kezdeményezői követelik, hogy nemi erőszak és gyilkosság esetén életfogytig tartó börtönbüntetést irányozzon elő a törvényalkotó.
A Tijana Jurić Alapítvány nevében nyilatkozó Igor Jurić szerint óriási az érdeklődés az aláírásgyűjtés iránt, és eddig mintegy kétezer anya jelentkezett önkéntesnek, hogy összegyűjtse a szükséges mennyiségű aláírást.

Az alapítvány névadóját, az akkor tizenöt esztendős Tijana Jurićot 2014-ben gyilkolták meg. A kislány a nagyszüleinél töltötte a nyári szünidőt Bajmokon.
Tijana épp a barátaitól tartott hazafelé a nagyszüleihez, amikor eltűnt. Több nap múltán találták meg a holttestét Bajmoktól huszonhárom kilométerre, Zombor határában, ahol egy használaton kívüli szeméttelepen ásta el őt a gyilkosa.
Az elkövető az akkor harmincnégy éves Dragan Đurić volt. A surčini mészárosként ismertté vált férfit a bíróság jogerősen tizenkét évre letöltendő büntetésre ítélte nemi erőszak kísérletért, negyven évre pedig gyilkosságért.