A 2017/2018-as évadban 20 formáció részesül az Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló Program (korábban Cseh Tamás Program), összesen közel 40 millió forintos támogatásában. Az idei eredményhirdetést csütörtökön tartották, Budapesten, az A38 Hajón, ahol az Induló Előadói Alprogram nyertesi mellett a Klubtámogatói pályázat eredményeiről is beszámoltak: 88 fővárosi, vidéki és határon túli klub összesen 196,5 millió forintot fordíthat könnyűzenei koncertek megvalósítására a Hangfoglaló Program negyedik évadában.
És hogy miért érdekes nekünk ez a hír? Mert a nyertes klubok között, egyetlen vajdaságiként megtaláljuk a szabadkai Klein house/social bar & art gallery nevét is! Gratulálunk!

A nyertes előadók között ugyancsak van egy vajdasági: a Sin Seekas, amely  az Induló előadói alprogram nyerteseként a korábbi évekhez hasonlóan használhatja fel a támogatást: így minimum öt új dal profi rögzítésére, egy hanghordozó fizikai megjelentetésére, egy videoklip elkészítésére, saját promóciójukra, illetve egy lemezbemutató koncertre fordíthatják a Hangfoglaló Programtól kapott forrást.