„A község napja önkormányzatunk egyik legfontosabb ünnepe, ezért, mint az elmúlt években, most is színes és sokrétű rendezvénysorozatot állított össze az önkormányzat szervezőbizottsága” – mondta sajtótájékoztatóján Vranić Váradi Lívia, a Községi Közigazgatási Hivatal protokoll- és tájékoztatási felelőse.

Október huszadikán délelőtt  a Művészetek Házában egy gyermekeknek szánt monodrámát mutatnak be, Amikor Nušić kicsi volt címmel. A program célja, hogy a gyermekeket színházba járásra neveljék. Ezt követően a hagyományos műsor a Halász téren folytatódik az emlékműnél, amely Kanizsa kezdetét, az első földvár helyét  jelzi.  A koszorúzás 16.30-kor kezdődik. Az emlékműnél megtartott műsort követően nyílik meg Puskás Károly a Megnyesett fa kizöldül című fotókiállítása a Dobó Tihamér képtárban. A községnapi rendezvénysorozat hagyományos programeleme a Kárpát-medencei magyarok koncertje, melyen a fellép a csángóföldi Servet zenekar és a Magyar Örökség-díjas Misztrál együttes. A koncert pénteken 18 órakor kezdődik a Művészetek Házában.

Vranić Váradi Lívia önkormányzati protokoll felelős

A községnapi ünnepség protokolláris programjaira szombaton, október 21-én kerül sor. Délelőtt a Városháza dísztermében adják át a község nyilvános elismeréseit. Az Ifjúsági Otthonban 15 órakor európai uniós kvízt szerveznek a nyolcadikos diákok számára. A Művészetek Háza előcsarnokában 17.30-kor két tárlatot is nyílik. Az egyik keretében az Én Európám fotópályázatra beérkezett 24 alkotást állítják ki. Ugyanezen a helyszínen az általános iskolás diákok képzőművészeti alkotásait, illetve fényképeit is kiállítják. Közvetlenül a megnyitó után, 18 órakor hirdetik ki az EU-s ki mit tud, az Én Európám fotópályázat és az Én településem képzőművészeti- és fotópályázat eredményeit a Művészetek Háza nagytermében.

„A hat órakor kezdődő ünnepség a legjelentősebb programeleme a községnapi rendezvénysorozatnak” – hangsúlyozta Vranić Váradi Lívia. Magyarkanizsa község ugyanis  Szerbiában elsőként kapta meg az Európa Tanácstól a becsületzászlót, melyet Erich Fritz, az ET tiszteletbeli tagja ezen az ünnepségen ad át az önkormányzatnak.

Vasárnap, október 22-én délelőtt a Vásártéren lovas programokkal, főzőversennyel és családi programokkal kiegészített vásár várja az oda látogatókat. Este hat órától a Művészetek Házában egy színházi előadást tekinthet meg a nagyérdemű. Az Udvari Kamaraszínház társulata a Fehér szarvas című történelmi drámáját mutatja be.