A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) keddi ülésén elfogadta a német Bernd Storck ajánlatát, így az MLSZ és a tréner közös megegyezéssel szerződést bontanak, ami azt jelenti, hogy már nem Bernd Storck irányítja a magyar labdarúgó-válogatottat.

A válogatott 2017-ben még kétszer lép pályára, de egyelőre nem tudni, ki ül majd a nemzeti együttes kispadján azokon a találkozókon. Az MLSZ felkérte Csányi Sándort, a szövetség elnökét, hogy kezdje meg a tárgyalásokat az új szövetségi kapitány szerződtetéséről.

Bernd Storck Dárdai Páltól vette át a szövetségi kapitányi posztot, s az ő vezetésével sikerült a magyar válogatottnak kijutnia a 2016-os Európa-bajnokságra, amelyen megnyerte a csoportját, s a nyolcaddöntőben Belgiumtól veszített 4:0-ra. A 2018-as világbajnokság selejtezőjében a nemzeti együttes a várakozásokhoz képest gyengébben szerepelt, kikapott Andorrától, döntetlent játszott a Feröer szigetekkel, így nem meglepetés, hogy a német edző távozik a szövetségi kapitányi posztról, és a jövőben a sportigazgatói állást sem ő tölti be.