Lassan már egy külön rovatot is nyithatnánk a Szabad Magyar Szóban ezzel a címmel. Nem is olyan régen arról számoltunk be (fényképekkel illusztrálva) ugyanitt, hogy mindazokat az adaiakat, akik a Prosperitati Alapítvány pályázati kiírásai után érdeklődnek, nemes egyszerűséggel meginvitálták a VMSZ helyi irodájába – ami gyakorlatilag nyilvános beismerése a két szervezet szerves egybefonódásának. Most egy újabb sajátos adai „fejlesztésről” számolhatunk be olvasóinknak.

Értesüléseink szerint ugyanis Adán két olyan személy is van, C. D. és U. Sz., aki a Prosperitati pályázatokat meg is  írja – természetesen pénzért –, és egyben benne van a pályázatokat elbíráló bizottságban is! Persze, nyilván sokkal könnyebb is megírni egy pályázatot, ha tudjuk, hogy az elbírálás során milyen szempontokat vesznek figyelembe, meg aztán az esetleges hibák és hiányosságok felett is könnyebben át lehet siklani…

Hogy mindez mennyire etikus, és hogy minderről mi lehet(ne) például a Korrupcióellenes Ügynökség véleménye, nos, ennek eldöntését a kedves olvasóra bízzuk.