Két nőre döntött rá egy kordont egy autóbusz, majd azzal együtt az úttesten húzta őket. Az incidens hétfőn a kora délutáni órákban történt Belgrádban – írja a Blic. A rendőrségi jelentés szerint az az ideiglenes fémkerítés borult fel, amellyel a Macedón és a Dečani utcák sarkán folyó építési munkálatokat kerítették el.

„Egy autóbusz akadt bele a kerítésbe, ami miután felborult, ráesett egy lányra és egy idősebb hölgyre” – tudta meg a Blic rendőrségi forrásokból.

Az építkezésen dolgozó munkások elmondása szerint az autóbusz, miután beleakadt és felborította a kerítést, ami ráesett két hölgyre, maga után húzta azt az úttesten, a hölgyekkel együtt.

„Egyszerűen hihetetlen az, hogy a busz vezetője nem vette észre, hogy mi történt. Nem állította meg a járművet, hanem tovább hajtott” – mesélték az építkezésen dolgozók.

A mentőszolgálat jelentése szerint egy 16 éves lány mellkasi sérüléseket szenvedett, egy 58 éves nőnek pedig az alsó lábszára sérült meg. Utóbbit a banjicai ortopédiai intézetbe szállították.

A szemtanúk állítása szerint az autóbusz piros színű volt, de azt nem látták, hogy melyik vállalat tulajdona. A Belgrádi Közlekedési Vállalat és az Utasforgalmi Magánvállalatok Konzorciuma közölték, hogy a balesetet nem az ő járművük okozta.

(N1/Blic)