Ivica Dačić külügyminiszter az Alo lapnak írt szerzői szövegében arról számolt be: elégedettséggel tölti el a tény, hogy az első kormányfőhelyettesen annak a kormánynak, amely 2008 óta az első olyan kormány lesz, amely államháztartási többlettel zárja az évet.

A kormány 100. napja alkalmából írt szövegben Ivica Dačić arról beszélt: ennyi idő alatt sok dolgot sikerült elvégezni, sok még vár a megoldásra, de mindenképpen tény, hogy sikerült kimozdulni a holtpontról.

Arról is beszámolt, hogy senki sem volt büszkébb nála, amikor megérkezett a hír, hogy Koszovó eláll az UNESCO-tagság igénylésétől.

Meglátása szerint Szerbia napról napra erősebb: „Mindenütt szívesen látnak bennünket, senkinek sem hazudunk… Tudom én, hogy most sokan azt mondják majd, Hallgass Ivica, énekelj inkább, de ezeknek az aggódóknak azt üzenem, Szerbia javára mindent megteszek. Igen, énekeltem és énekelni fogok. Énekeltem Merkelnek, Szergej Lavrovnak, Catherine Ashtonnak, Erdoganna, Putyinnak és Trumpnak is fogok, ha kell, nem szégyellem. A diplomáciai győzelmeket néha dallal, személyes vonzerővel, jó humorral lehet elérni, nemcsak ultimátumokkal és erővel. Szerbia nincs abban a helyzetben, hogy a mellét verje, láttuk, hogy ez a mellveregetés évtizedek óta mit eredményezet számunkra“ – írta a külügyminiszter.