A Jobbik feljelentette Soros Györgyöt, hogy így derüljön ki, létezik-e  valójában a Soros-terv. A feljelentést a magyar kormánypárti politikusok közelmúltbeli kijelentései alapján állította össze a párt, közölte Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője.

„Amennyiben a rendőrség mégsem rendeli el a nyomozást, a kormánynak és Orbán Viktor miniszterelnöknek is papírja lesz arról, hogy amit tesznek, az egy hatalmas agymosás, egy hatalmas hazugság” – jelentette ki Mirkóczki. A feljelentést a párt  Papp Károly országos rendőrfőkapitánynak címezte. A Jobbik alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának előkészülete, alkotmányos rend elleni szervezkedés, rombolás, hazaárulás és lázadás miatt tett feljelentést az amerikai üzletember ellen.

Mirkóczki Ádám azt is elmondta, hogy a parlament nemzetbiztonsági bizottságának szerdai, zárt ülésén megkérdezte a titkosszolgálatok jelenlévő vezetőit, hogy létezik-e a Soros-terv, de a kérdésre nem kapott választ tőlük.

„Az olyan emberekre, mint Soros György, nagyon is oda kell figyelni, ugyanis aki ekkora befolyással rendelkezik, azt nem lehet elbagatellizálni. A Fidesz viszont azzal, hogy ilyen szinten túltolja azt a bizonyos biciklit, csak azt éri el, mint aki a közmondásban farkast kiáltott” – magyarázta a szóvivő.

Mirkóczki egy kérdésre válaszolva azt is mondta: Soros György valóban nyilatkozott olyanokat, amiket a kormány idéz tőle, de eközben azokkal ellentétes nyilatkozatokat is tett. A nyilatkozatok alapján pedig „még nem beszélhetünk tervről” – mondta a Jobbik szóvivője, tudatja az MTI.