A Sloga egyesült szerbiai szakszervezet közölte: jogi képviselői révén szinkronizált akciót indít a szerbiai bankok ellen, amelyek éveken át törvénytelenül fizettették meg ügyfeleikkel azokat a szolgáltatásokat, melyek más országokban ingyenesek.

A Sloga perelni fogja az ilyen bankokat, tudatja az N1. A szakszervezet indoklásában leszögezi: a szerbiai bankszektor, az állam és a hatalom jóváhagyásával, a Szerb Nemzeti Bank hallgatólagos támogatásával teljesen ellenőrizetlenül tesz szert haszonra különböző illetékek és províziók révén, több milliárd dinárt keresve így évente az ügyfelek megkárosításával. Ezért döntött úgy a Sloga, hogy hiteleket felhasználó (vagy azokat korábban igénybe vevő) tagságának felkínálja a lehetőséget, hogy kártérítési igény benyújtásával pereljék a bankokat.

A szakszervezet szerint a bankok törvénytelen módon fizettették meg a hiteligénylések feldolgozását, a hitelkövetést, a határidő előtti végtörlesztést, a bankkártyák használatát, más bankok automatáinál történő pénzfelvételt, valamint a különböző bizonylatok kiadását és az írásos értesítések kézbesítését, noha kötelességük lett volna ezeket ingyenesen az ügyfelek rendelkezésére bocsátani.