A zombori Filip Krajinović győzelmével ért véget a kazahsztáni Almatiban megrendezett 50 ezer dollár összdíjazású challenger tenisztornát, miután a döntőben 6:0, 6:3-ra nyert honfitársa, Györe László ellen. A mérkőzés 62 percig tartott, s Krajinović a kilenc break-lehetőségéből ötöt használt ki, míg Györének ötször adódott lehetősége elnyernie a zombori játékos adogatójátékát, azonban ez egyetlen egyszer sem sikerült.

Krajinović remekül adogatott, amit az is bizonyít, hogy az első szervái után a pontok 79 százalékát nyerte meg, míg a második adogatásai után 59 százalékban volt sikeres. Györe ebben a két mutatóban nagyon elmaradt ellenfelétől, mivel az első szervái után a 29 pontból 16-ot nyert meg (55 százalék), a második adogatásai után pedig a 22 pontból mindössze ötöt nyert meg (23 százalék).

Györe Almatiban 48 pontot gyűjtött, s a napi ranglistán feljött a 89. helyre, s a jelen állás szerint a hétfőn kiadásra kerülő, hivatalos világranglistán is a 89. helyen áll majd, ami két hellyel jobb, mint pályafutásának eddigi legjobb helyezése. A napi világranglista 88. helyén Janko Tipsarević áll, akivel szemben Györe hátránya mindössze három pont.

Krajinović a tornagyőzelmének köszönhetően, amiért 80 pontot kapott, biztosan az első 80 játékos között szerepel majd a hétfői világranglistán.

Nyitóképünkön Filip Krajinović, az Almatiban megrendezett torna győztese látható.