A következő két évben legalább öt bankot fog felvásárolni az OTP. Ezt Csányi Sándor a bankcsoport elnöke a Bloomberg üzleti portálnak nyilatkozta. Mint írják, a magyar bank a Bulgáriától és Fehéroroszországig terjedő piacokon keres felvásárolható cégeket. Csányi azt mondta, reményei szerint ezekkel a felvásárlásokkal a bank külföldi bevétele az összbevétel 45 százalékáról 70 százalékra nő majd.

Csányi Sándor azt mondta a Bloombergnek, hogy az OTP 20 éve várt arra, hogy konszolidálódjon az európai bankszektor, ez a folyamat pedig végre elkezdődött. Az OTP az elmúlt évben is tovább terjeszkedett a kelet-európai piacon, lezárta a horvát Splitska Banka megvásárlását, és megállapodott a görög National Bank of Greece bankkal, hogy felvásárolja annak szerb és román leányvállalatait, beleértve a Vajdasági Bankot is.

Az OTP megvette a Vajdasági Bankot

Az OTP Bank szerbiai leánybankja megállapodott a görög érdekeltségű szerbiai Vajdasági Bank (Voban) megvásárlásáról – közölte az OTP pénteken. A National Bank of Greece (NBG) görög kereskedelmi bank érdekeltségeinek megszerzésével az OTP-csoport szerbiai piaci részesedése 5,7 százalékra nő, ezzel a 7. legnagyobb szereplővé válik az országban.