Az osztrák média arról tudósít, hogy Bécsben, szombatról vasárnapra virradóra az egyik metrómegálló közelében egy négyfős, csecsenekből és afgánokból álló csoport támadt rá a szerb és egy bolgár fiatalemberre és megkéselték őket. A 21 éves szerbiai fiatalember, aki a nem hivatalos hírek szerint szabadkai volt, a kórházban halt bele sérüléseibe, a 31 éves bolgár fiatalembert a kórházban kezelik, azonban a legfrissebb hírek szerint túl van az életveszélyen.

A gyilkossággal foglalkozó bécsi rendőrség hétfőn azt közölte, hogy a késelést egy 22 éves csecsen férfi követte el, aki három társával tartózkodott a helyszínen: ketten közülük afgánok, egy pedig csecsen állampolgár.

Harald Sörös, a bécsi rendőrség szóvivője szerint a csecsen férfi alapvetően bevallotta a gyilkosságot, aki szerint a két társaság jelentéktelen dolgon vitázott össze, a gyilkosság nem hozható kapcsolatba a kábítószerrel. Sörös szerint a négytagú társaság azonnal elmenekült a helyszínről, de a rendőrség gyors reagálásának köszönhetően gyorsan sikerült őket elfogniuk. Az őrizetbe vételkor a 22 éves csecsen ruháján vérfoltok voltak.

A szerbiai állampolgár olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy nem sokkal, mintegy másfél órával a kórházba szállítása után életét vesztette.