Kilenc év börtön után, helyi idő szerint vasárnap hajnal 0 óra 8 perckor O. J. Simpson elhagyta a Lovelock Korrekciós Intézetet, közölte a nevadai büntetés-végrehajtás. A most már 70 éves Simpsont egy Las Vegas-i rablótámadás miatt ítélték letöltendőre.

A nevadai büntetés-végrehajtás egy rövid videót tett közzé arról, hogy hogyan szabadult a valamikori szupersztár focista.

Simpsont 2007-ben egy rablótámadás után fogták el, amikor több más férfival egy kaszinó sportajándéktárgy-boltját próbálta kirabolni. A fegyverrel hadonászó Simpson azzal érvelt, hogy tulajdonképpen ő az emléktárgyaj jogos tulajdonosa, s ezt a véleményét hangoztatta akkor is, amikor a bíróság júniusban megtartotta feltételes szabadlábra helyezéséről döntő meghallgatását. Simpsont eredetileg 33 év börtönre ítélték, de már akkor jelezték, hogy jó magaviselet esetén kilenc év után szabadlábra helyezhetik.
Korábban Simpsont ártatlannak találta a bíróság egy gyilkossági ügyben: 1995-ben azzal vádolták, hogy megölte korábbi feleségét, Nicole Brown Simpsont és annak baráját, Ron Goldmant. Igaz, már akkor is elítélő ítélet született a civil keresetben, s emiatt mindmáig kártérítést fizet néhai neje családjájak. Ez vélhetően nem esik nehezésre, hiszen a börtönben töltött 9 év alatt több mint 600 ezer dolláros nyugdíjat kapott az NFL-től.