Közzétette a magyar kormány a Facebook-oldalán a „Soros-tervről” szóló nemzeti konzultáció hét pontból álló kérdőívét, amelyre november 24-ig lehet válaszolni.

Az első pontban arról lehet nyilatkozni, támogatja-e a válaszadó, hogy Soros György „rávegye Brüsszelt, hogy Afrikából és a Közel-Keletről évente legalább egymillió bevándorlót telepítsen az Európai Unió területére, így Magyarországra is”.
A második pont szerint Soros György brüsszeli vezetőkkel együtt azt is el akarja érni, hogy az EU tagállamai, így Magyarország is, bontsák le a határvédelmi kerítéseket, és nyissák meg a határokat a bevándorlók előtt.
A harmadik pont szerint „a Soros-terv része, hogy a nyugat-európai országokban összegyűlt bevándorlókat Brüsszel kötelezően ossza szét, különös tekintettel a kelet-európai országokra. Ebben Magyarországnak is részt kellene vennie”.
A negyedik pontban azt lehet véleményezni, hogy „a Soros-terv alapján Brüsszelnek arra kellene köteleznie minden tagállamot, így Magyarországot is, hogy minden bevándorlónak fizessen 9 millió forint állami segélyt”.
Soros György azt is el akarja érni, hogy a migránsok enyhébb büntetést kapjanak az általuk elkövetett bűncselekményekért – szól az ötödik kérdés.
A hatodik pont szerint: a „Soros-terv” célja, hogy az európai országok nyelve és kultúrája háttérbe szoruljon annak érdekében, hogy az illegális bevándorlók integrációja hamarabb megtörténjen.
A hetedik pont szerint a Soros-terv része, hogy politikai támadást indítsanak a bevándorlást ellenző országok ellen, és kemény büntetésekkel sújtsák őket.

A konzultációs ív magyarázatokkal is szolgál a kérdéseket megelőzően.  A „magyarázó” szövegek egy részében az ív összeállítója „idézi” az Amnesty International Magyarországot és a Magyar Helsinki Bizottságot is. Az előbbi FB-oldalán azonnal pontosította is a kérdőív állításait, míg a Helsinki Bizottság közölte: felháborítónak tartja, hogy a szervezetet, amely évtizedek óta segíti a menedékkérőket, azzal vádolják, hogy bűncselekmények alól szeretnénk felmenteni bárkit is.