Szabadka városa közbeszerzést hirdetett új személygépkocsik vásárlására. A lízingelni kívánt járművekre az önkormányzat a következő négy évben 18 millió dinárt (mintegy 150 000 eurót) költene.

A közbeszerzést augusztus végén írta ki a város, amely egy metálfényű, fekete, felső középkategóriás, négykerék-meghajtású, xenonfényszórós szedánt szeretne venni, amelynek első és hátsó fűthető üléseit részben bőr borítja.

Szabadkának szüksége van egy másik szedánra is, amely ugyancsak felső középkategóriás kell, hogy legyen, de ennek lehet gyengébb a motorja, elég neki az elsőkerék-meghajtás, és a szegényesebb ülések is.

Két középkategóriás autó is kell az önkormányzatnak, mindkettő metálfényű, fekete lesz, 1600 köbcentisek, de hegyvidéki autókázásra alkalmas visszagurulás-gátló rendszerekkel (Szabadkán???), de vesz a város négy alsókategóriás, fehér autót is, ugyancsak 1600 köbcentiseket.

A járművek összértékének negyedét a szerződés aláírását követően azonnal kifizeti az önkormányzat, a fennmaradó részt pedig 36 hónapos hitelre venné.

Érdekes, hogy a járművek becsült értéke mindaddig nem volt ismert, amíg a közbeszerzésre jelentkező egyik érdekelt nem tett fel kérdéseket a megrendelő hitelképességével kapcsolatban, ami miatt a pályázati kiírást kiegészítették, a határidőt pedig meghosszabbították október 2-ig.

A kiegészítő dokumentációból egyébként kiderült, hogy Szabadka pillanatnyilag az Európai Fejlesztési és Újjáépítési Bank, illetve az AIK Bank irányába 806 millió dináros tartozással bír, s ennek alapján vehet fel újabb hitelt, amennyiben ezt a pénzügyminisztérium engedélyezi, tudatta a Magločistač.