Soros György üzletemberrel és befektetővel tárgyalt amerikai útja során Aleksandar Vučić szerb államfő, tudatja a Blic.

A lapnak Vučić elmondta: hosszan beszélgetett Sorossal a nemzetközi színtér legfontosabb kérdéseiről. „Meghallgattuk egymást. Nem foglalkoztunk pletykákkal, csak komoly dolgokkal. Eszmét cseréltünk a világban, az Európában, a Balkánon zajló folyamatokról. Azt hiszem, a legfontosabb, hogy egy ilyen fontos helyen elmondjam ezeket a dolgokat. Nagyon érdekes beszélgetést folytattunk“ – jelentette ki az államfő, aki az amerikai helyettes államtitkárral, Elisabeth Millarddal folytatott egyeztetéseit jóindulatúaknak nevezte.

„Nem volt ez könnyű beszélgetés, mert nem kellemes témákat vitattunk meg. Amikor kétoldalú kapcsolatokról van szó, akkor olyan kérdésekről beszélünk, amelyeket az amerikaiak régóta szorgazmaznak – a Bitici-fivérek ügyének rendezése és a belgrádi amerikai nagykövetség felgyújtásának ügye az, amiben magyarázatot követelnek“ – magyarázta Vučić, aki szerint fontos, hogy egyetlen bűncselekmény se maradjon felderítetlen.

„Más ügyek is szóba kerültek, amelyek a két állam egyre jobb kapcsolatait mutatják: a gazdasági együttműködés, az új befektetések kérdésköre, de természetesen Koszovó ügye is. Vannak ezek között kellemetlen témák is, de ha kellemes dolgokkal akar az ember foglalkozni, akkor nem kell politizálnia“ – mondta az államfő.