Ralph Fiennes személyesen Aleksаndаr Vučić államfő kezéből vehette át szerb útlevelét és személyi igazolványát.

A brit színész és rendező szerb nyelven köszönte meg a dokumentumokat, a megtiszteltetést, hogy megkaphatta a szerb állampolgárságit és elmondta azt is, hogy úgy érzi, Szerbiában mindig szívesen fogadják. „Soha nem gondoltam volna, hogy szerb leszek, úgy tűnik, most mégis az lettem. Életemet gazdagítja a szerb étel, a szerb jóság és a szerb barátság. Köszönöm, hogy egy angolt fogadtak hazájukba“ – mondta Fiennes a szerb elnökség hivatalában.

Vučić pedig arról beszélt, hogy a szerbeket boldoggá teszi Fiennes barátsága és az, hogy a színészóriás immár nemzettársukká vált.

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy átadhatom Önnek a szerb útlevelet és személyi igazolványt. Amikor az állampolgárság megadásának okairól van szó, egyesek, valószínűleg magukból kiindulván, a pénzt vagy a politikai kapcsolatokat jelölik meg. Én azonban büszke vagyok, hogy Ön szerb állampolgár lett, mert Ön nagyon szereti Szerbiát már azóta, hogy 7-8 éve itt forgatta egyik filmjét“ – mondta az államfő, aki Fiennesnél látja a Szerbia iránti „őszinte szeretetet“ és biztos abban, hogy a színész az ország érdekeit ugyanúgy képviselni fogja, mint minden más állampolgára, akik jót akarnak hazájuknak, tudatja az N1.