A hőerőműveknek és a nagykereskedelmi fogyasztóknak szánt gáz ára nem fog drágulni az elkövetkező időszakban, mivel a gáz ára stabil és áremeléssel kapcsolatos kérelem nem érkezett – nyilatkozta Aleksandar Antić a Szerbiai RTV-nek.

A fűtési idény október 15-én kezdődik, s ez energetikai miniszter szerint a távfűtőművek országszerte műszakilag készen állnak, október elsejétől pedig megkezdődik majd a próbafűtés a szerbiai városokban. Antić elmondta, a fűtési idényre való felkészülés rendben zajlott, az önkormányzatokkal pedig folyamatosan kapcsolatban vannak.

Tovább nő a Srbijagas egymilliárd eurós adóssága

A Srbijagasnak nincs elég pénze, hogy beszerezze az előttünk álló idényre a megfelelő mennyiség gázt, ezért a vállalat 30 millió euró, rövidlejáratú kölcsönt vesz majd fel – írja a Blic. Hogy ne legyenek fennakadások és problémák a fűtési idény során, a Srbijagas vezetés úgy döntött, hogy rövidlejáratú kölcsönt vesz fel, amelyet egy éven belül vissza kell fizetnie.

És akkor nézzünk három fényképet, amelyek Zentán, a központban készültek. Mintha ebben a Tisza-parti városban még lennének gondok a távfűtéssel, legalábbis a fotón látható gépek és munkálatok ezt bizonyítják:

Fotók: Gruskovnjak Aleksandar