Az utakról szóló törvénytervezetbe azt is beleírták a jogszabályt előkészítők, hogy Szerbiában minden, 500 méternél hosszabb alagútnak legyen igazgatója! – írja a Večernje novosti napilap.

Az alagutak igazgatóinak a feladatát a Közlekedési Minisztérium írja elő, az alagútszakértőket pedig a Szerbiai Utak közvállalat alkalmazza majd.

A szakértők szerint fontos, hogy legyen valaki, aki felelős az alagutakban történő összes változásért. Ilyen például az, ha egy közlekedési baleset miatt az alagútban megésrül a szellőzőrendszer, vagy éppen az SOS-telefon, és ezt senki nem veszi észre, ami újabb balesetet okozhat.

Jelenleg a 10-es közlekedési folyosón épül Szerbia leghosszabb alagútja, a Manajle, amely 1808 méter hosszú lesz. Egy másik alagút, a predejanei is kap majd igazgatót, mivel ennek a hossza 1085 méter. Saját igazgatója lesz a bancarevói (705 méter) és a progoni (1100 méter) alagútnak is. A 11-es közlekedési folyosón a šarani alagút 885 méter, s ez az egyik legjobban felszerelt alagút az országban.