Ahogy Banja Lukán megígérte az újságíróknak, Aleksandar Vulin, a szerb kormány védelmi minisztere kiállt a sajtó elé, és elmondta véleményét arról az ügyről, amely napok óta foglalkoztatja a szerb közvéleményt. A Szabad Magyar Szó is megírta, hogy Vulin 2012 áprilisában mintegy 250 ezer euróért vett Belgrádban lakást, de a bejelentett jövedelme alapján ezt nem tehette volna meg, ezért a Korrupcióellenes Ügynökség elkezdett vizsgálódni, hogy honnan volt Vulinnak pénze a lakásra. A miniszter először azt állította, hogy az újvidéki lakás árából vette meg a fővárosit, amikor azonban kiderült, hogy a székvárosban a testvérének valamivel kevesebb mint 40 ezer euróért adta el a lakást, az ügynökség tovább folytatta a vizsgálódást. Ekkor Vulin azzal állt elő, hogy a feleségének a Kanadában élő nagynénije adott nekik kölcsön 205 ezer eurót. Ha így is van, akkor sem tudni, hogy ez a pénz hogy és hol jött be az országba, mivel semmilyen számla nincs róla. Hasonlóan problémás az az igazolás is, amellyel Vulin a lakásvásárlást igazolta, ugyanis azon pedig nem szerepel az eladó számlaszáma, amire be kellett (volna) fizetnie az összeget.

Vulin „válasza” arra, honnan lett 200 ezer eurója egy lakásra

Aleksandar Vulin, korábban munkaügyi, jelenleg védelmi miniszter hiába futott neki többször is, nem tudott elszámolni azzal a több mint 200 ezer euróval, amelyből Belgrád központjában lakást vásárolt – írja a szerbiai Bűnügyi Nyomozási és Korrupciós Hálózat (KRIK), amely írásából az is kiderül, hogy a miniszter magyarázatát, mely szerint a pénzt a feleségének a kanadai nagynénjétől kapták kölcsön, a Korrupcióellenes Ügynökség nem fogadta el.

Az ügyészség nem foglalkozott azzal, honnan volt Vulinnak pénze a lakásra, s mivel a bíróság csak azt ellenőrizte, hogy a miniszter a vagyonbevallás során bejelentette-e az új lakását. Mivel ez megtörtént, az ügyet lezártnak tekintették.

Vulin szerdán nem sajtótájékoztatón állt a sajtó elé, hanem az állam által közkedvelt Pink TV-be ment be, ahol államfőket is megszégyenítő magabiztossággal a következőket mondta:

„Lehetséges-e az, hogy Szerbiában én vagyok az egyetlen ember, akinek nincsenek rokonjai, akik segítenének neki? Ácsi, hát az én esküvői tanúm Željko Mitrović, tán azt gondolják, hogy nem kérhettem volna tőle kölcsön, hát tényleg azt gondolják, hogy nem mondhattam volna a Korrupcióellenes Ügynökségnek, hogy Željko Mitrovićtól kaptam a pénzt” – mondta Vulin a Pink Televízión, amelynek alapítóját és tulajdonosát úgy, hívják: Željko Mitrović.

Azok a kérdések, mint például, hogy került Szerbiába a 205 ezer euró, ki vette át, mikor hozta vagy küldte a felesége nagynénije, nem képezték az interjú részét.